Osnovci kupovinom udžbenika na 'Drveniji' uštede desetine KM

Radiosarajevo.ba

Početak školske godine mnoge porodice doživljavaju kao veliki udar na kućni budžet. Samo za kupovinu udžbenika, na primjer, roditelji osnovaca koji pohađaju starije razrede trebaju izdvojiti oko 120 KM, a tome treba dodati izdatke a sveske, školski pribor, opremu za sport, radnu odjeću, možda i novi ruksak...

Mnogi će se odlučiti za nabavku polovnih udžbenika, a na mostu 'Drvenija' u centru Sarajeva vlada svojevrsna berza - ulični prodavači, osim što prodaju korištene udžbenike, takođe ih i otkupljuju. 

Cijena korištenih udžbenika najčešće je 5 KM, a ukoliko želite prodati prošlogodišnje knjige, za njih će vam biti ponuđeno u prosjeku od 1 do 2 KM. Istovremeno, cijena novih udžbenika je u prosjeku 10 KM. 

Na tezgama se nude udžbenici za sve razrede od svih izdavača, većina njih u dobrom stanju. Na prodaju su i rječnici, atlasi, kao i radne sveske - one koje nisu ispisane hemijskom, već drvenom olovkom koja se može izbrisati. 

Prije odlaska u nabavku, svakako proverite imena autora i izdavača za udžbenike koji su na spisku vašeg nastavnika, s obzirom da se na tržištu nudi nekoliko izdanja za isti razred.  

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak