Oprez, magla otežava vožnju!

Radiosarajevo.ba
Oprez, magla otežava vožnju!

Na putnim pravcima u BIH jutros se saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline, dok je na dionicama koje prolaze kroz usjeke povećana opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Kupres, Jajce-Banja Luka i Modriča-Gradačac.

Zbog radova na deminiranju terena polusatne obustave saobraćaja tokom dana aktuelne su na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Banj Brdo, od 08 do 15 sati) i na regionalnom putu R-471 Lukavac-Vijenac-Banovići (od 08 do 16 sati).

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Visoko (kod mjesta Čekrekčije), saobraćaj se odvija dvosmjerno, jednom  trakom. 

Na graničnim  prelazima nema dužih zadržavanja.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak