'Open Air' program ovogodišnjeg SFF-a

Radiosarajevo.ba
'Open Air' program ovogodišnjeg SFF-a

Ovogodišnji Open Air program Sarajevo Film Festivala će otvoriti najnovije filmsko ostvarenje - nagrađeni film Aide Begić Djeca, čiji trailer možete pogledati ovdje

Tokom trajanja najzanimljivijeg filmskog festivala u regiji, u Otvorenom kinu Hej prikazati će se, između ostalog, i novi film Kena Loacha - The Angel's share, francusku komediju The Intouchables i triler Ja, Anna redateljskog debitanta Barnabyja Southcombea

The Angel's Share

The Angel's Share je nova crna komedija britanskog redatelja Kena Loacha o mladom ocu koji odluči promjeniti svoj život nakon što jedva izbjegne zatvor. Glumci Paul Brannigan i Gary Maitland su najavljeni i kao gosti festivala. 

The Intouchables

The Intouchables je francuska komedija inspirirana istinom pričom redatelja Oliviera Nakacheja i Erica Toledana o francuskom aristokrati koji ostaje paraliziran nakon paragliding nesreće i o siromašnom mladiću koji postane njegov negovatelj. 

Ja, Anna


Ja, Anna je adaptacija istoimene noir knjige Else Lewina o razvedenoj ženi koja traži ljubav i zaljubljuje se u detektiva koji istražuje niz ubistava. Glumačke uloge su ostvarili veterani Gabriel Byrne i Charlotte Rampling, koja će uz redatelja Barnabyja Soutchcombea i producenta Christophera Simona, i osobno posjetiti Sarajevo, kao i prošle godine. 

Festival će proći i u znaku partnerstva sa L'oreal Paris, koji će biti službeni make-up sponzor festivala, a posjetioci će na festivalskom trgu moći posjetiti paviljon sa proizvodima L'oreal Parisa

"Do saradnje je došlo jer je BiH izuzetno značajna za L'oreal Paris. Filmski festival u Cannesu je 15 godina bio pod našim sponzorstvom, za vrijeme čega su naši najbolji make-up artisti proizveli nekoliko hiljada različitih izgleda  za goste festivala. To želimo podariti i Sarajevskom festivalu", rekao je Laurent Soireul, generalni direktor divizije robe široke potrošnje L'oreal Adria d.o.o.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak