Općine Centar i Stari Grad obilježavaju svoj dan

Radiosarajevo.ba
Općine Centar i Stari Grad obilježavaju svoj dan

 

Općina Centar Sarajevo obilježit će danas, 2. maja svoj dan bogatim svečanim i kulturno-zabavnim programom koji će biti održan od 2. do 9. maja.

U okviru programa bit će položeno cvijeće ispred Bosanskog kulturnog centra, otvorena izloža ratnih fotografija u prostorijama BKC-a te položeno cvijeće u parku ispred Doma sindikata na Skenderiji gdje će biti održan historijski čas o značaju 2. maja za Općinu Centar, Sarajevo i državu BiH. 

Također, bit će upriličeni i Dani otvorenih vrata Centra za mlade na Gorici od 2. do 9. maja, a u subotu, 4. maja bit će održan ''Sajam oldtimera'' u organizaciji Oldtimer kluba Sarajevo i pod pokroviteljstvom Općine Centar, saopćeno je iz ove Općine, piše Fena.

Delegacija Općine Stari Grad posjetit će danas mezar Isa-bega Ishakovića u Carevoj džamiji, Šehidsko mezarje Kovači i turbe Gazi Husrev-bega u Begovoj džamiji.

Obilazak mezarja velikana bit će upriličen povodom obilježavanja Dana Općine Stari Grad.

"Presudne bitke u odbrani Sarajeva vođene su 2. maja 1992. i to je najznačajniji datum iz novije historije ovog grada. Tog dana spriječeno je presijecanje Sarajeva na dva dijela", podsjetili su iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak