Online INKubator: Prilika za mlade regionalne književne stvaraoce

Radiosarajevo.ba
Online INKubator: Prilika za mlade regionalne književne stvaraoce

Mladi autori koji vole da pišu i imaju želju da jednog dana objave roman, a imaju između 15 i 30 godina, pozivaju se da do 15. novembra učestvuju u prvom literarnom Online INKubatoru.

Svi zainteresovani za učešće na ovom konkursu mogu da se registruju na sajtu Onlineink.rs i da na njega postave svoje djelo. Deset autora s najvećim brojem 'lajkova' ulaze u uži izbor i bit će im omogućen kontakt s izdavačima. 

Literarni Online INKubator je jedinstveni projekt na ovim prostorima, osmišljen tako da mladima omogući kreativni razvoj na polju literarnog stvaralaštva, korišćenje modernih kanala komunikacije – interneta, aplikacija i društvenih mreža. Mladi su, putem internet sitea, aplikacije za mobilne telefone i tablete, živih radionica i konsultacija, motivirani da razvijaju svoj uočljivi ili skriveni dar za pisanje romana, kratkih priča i poezije. 

Jedinstvenu priliku da im izdavačka kuća Laguna objavi, distribuira i promoviše roman imat će troje najtalentovanijih. 

Članovi stručnog žirija su eminentni autori Vanja Bulić, Dejan Stojiljković, Uroš Petrović i drugi. 

U ovom jedinstvenom projektu koji se realizuje u saradnji s Ministarstvom omladine i sporta mogu učestvovati svi stanovnici Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske i Makedonije, koji do sada nemaju objavljena književna djela. 

Više informacija može se pronaći na Facebooku, a uskoro i na Onlineink.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak