Održano predavanje o legendarnom Abdul- Jabbaru

Radiosarajevo.ba

JU Biblioteka Sarajeva u Američkom kutku organizovala je predavanje bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine u košarci Abdulkerima Damira Mirkovića na temu "Lik i djelo čuvenog NBA košarkaša Kareema Abdul-Jabbara".

Tokom svoje karijere u NBA s timovima Milwaukee Bucks i Los Angeles Lakers, Jabbar je osvojio šest NBA šampionata. Prvi je upotrijebio tzv. "horok" šut na koš u atipičnom položaju tijela.

''Taj sjajni košarkaš bio je i ostao velika ličnost svjetskog društva. Na sva pitanja odgovarao je smirenošću, bio je svjestan da Sjedinjene Američke Države samo tako mogu funkcionisati. Kao takav, svima nam može biti primjer'', rekao je između ostalog bivši košarkaški reprezentativac naše zemlje.


Abdulkerim Damir Mirković razgovarao je s mladima, među kojima su bili prisutni i učenici 5. gimnazije Dobrinja.

Druženje je proteklo u ugodnoj atmosferi, Mirković je odgovarao na brojna pitanja prisutnih,  a ovakvi događaji sigurno su pravi model za jačanje svijesti mladih o sportu kao iznimno važnom segmentu u životu ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak