Održana izborna skupština Foruma privrednika Ilidže

Radiosarajevo.ba
Održana izborna skupština Foruma privrednika Ilidže


U povodu Dana Općine Ilidža, 12. marta, danas je održana izborna skupština Foruma privrednika ove općine.

Za predsjednika Foruma izabran je Emir Sadžak, a za potpredsjednike Saljo Mrkulić i Bilal Memić. Za predsjednika Skupštine ovog tijela privrednici su izabrali Ahmu Čengića, a za potpredsjednika Osmana Jahića. Za predsjednika Nadzornog odbora  imenovan je Suhad Ećo, a potpredsjednici će biti Salih Lemeš i Edin Suljević. U Nadzorni odbor je imenovan 31 član.

„Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju koje ste mi iskazali. Općini Ilidža i načelniku veliko hvala, jer su prepoznali želju i snagu ovih ljudi vrijednih, sposobnih, humanih da prave ambijent Ilidže još boljim i uspješnijim“, kazao je, između ostalog Ahmo Čengić.

Emir Sadžak, prvi predsjednik Foruma privrednika, u svom je obraćanju iskazao zahvalnost privrednicima sa Ilidže koji su mu dali povjerenje  i  prezentovao prve korake koje planiraju .

“Ovo je velika čast, a ujedno i obaveza, a svi zajedno imamo isti cilj. Mi ćemo kroz Forum pokušati razvijati jačanje poduzetničkog duha i ostvarivanje  međusobne komunikacije privrednih subjekata, izradu baze ekonomskih podataka, uspostavu platforme za razmjenu informacija i saradnju između javnog i  privatnog privrednog sektora, a organizovat ćemo i pospješiti saradnju sa udruženjima privrednika iz drugih zemalja, posebno sa mjestima sa kojima Općina Ilidža ima status prijateljstva, kao i zajedničko nastupanje na sajmovima u zemlji i inostranstvu.“

Forum privrednika Općine Ilidža biće platforma uspostavljena od strane privrednih subjekata sa područja općine Ilidža, koja će se razvijati u smjeru  uspostavljanja direktnih veza između privrednih subjekata koji imaju sjedište na području općine Iidža, uspostavljanja direktne komunikacije između privrednika  ove općine i kroz međusobno  upoznavanje  i zajedničko djelovanje po pitanjima od njihovog interesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak