Odluka o neučešću na Eurosongu je konačna

Radiosarajevo.ba
Odluka o neučešću na Eurosongu je konačna

Poslovodni odbor BHRT saopćio je danas da je već nedavno donio odluku da BHRT ne učestvuje u takmičenju za pjesmu Evrovizije 2013. koje će se održati u švedskom Malmeu te da je o tome izvjestio i EBU, čija je punopravna članica.

U skladu s tim, uprkos ponudama koje su prethodnih dana davali neki muzičari, BHRT podsjeća da članstvo nije prenosivo na treća lica, što znači da niko drugi osim BHRT-a ne može donijeti odluku o aktivnom učešću BiH u Eurosong takmičenju, načinu organizacije i realizacije izbora pjesme predstavnice BiH.

U saopćenju za javnost BHRT-a ističe se da je Poslovodni odbor BHRT-a donio odluku koja je finalna i izvršna, dodavši da je teška, ali i jedina realna

"Inicijative, za koje saznajemo u javnosti o različitim ponudama pripreme i organizacije ili čak nuđenja gotovih rješenja od  drugih, nažalost, nisu pravovremno niti zvanično stigle na adresu BHRT-a. Na kraju, ističemo da je zahvaljujući upravo BHRT-u očuvana tradicija prisustva BiH na, u ovom slučaju, muzičkoj sceni Evrope i da ta tradicija neće biti prekinuta činjenicom da BHRT nema pjesmu predstavnicu na Eurosongu 2013", ističe se u saopćenju. 

Zoster na Eurosongu: Karte imaju, spavaće kod prijatelja

Svi gledatelji i slušatelji programa BHRT-a, BHT1 i BH radija 1 neće bit uskraćeni za jedan od njihovih omiljenih programa, jer će BHRT osigurati direktne prenose obje polufinalne i finalno veče Eurosonga, navodi se u saopćenju BHRT-a.

Vezano:
Nastup na Evroviziji usred krize je nemoralan
Šta je toliko skupo na Eurosongu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak