Odlični nastupi Kolašinca, Begovića, Medunjanina... Džeko upisao asistenciju

Radiosarajevo.ba
Odlični nastupi Kolašinca, Begovića, Medunjanina... Džeko upisao asistenciju

Sedmica iza nas donijela nam je nastavak takmičenja u većini europskih zemalja, a vjerovatno bh. navijače najviše raduje "povratak" njemačke Bundeslige.

Tekst u rubrici Šta drugi pišu preuzimamo s prijateljskog portala Reprezentacija.ba

Među igračima čiji se nastupi vrijede izdvojiti spomenut ćemo Asmira Begovića, Seada Kolašinca i Harisa Medunjanina...

Engleska - FA Kup

Begovićev Stoke je jučer gostovao ekipi Chelsea u okviru 1/16 finala FA Kupa. Plavci su na kraju minimalnom pobjedom od 1:0 stigli do plasmana u narednu fazu, ali je Begović ponovo bio sjajan.

U nekoliko navrata je pokazao svoje vrhunske kvalitete, no na kraju nedovoljno za spas od ispadanja iz kupa.

Manchester City je dan ranije ugostio Watforda. Gosti su na Etihadu iznenadili, pa možda i sami sebe, jer su na poluvremenu imali prednost od 0:2. No, u nastavku Pellegrini mijenja taktiku, pravi izmjene i do kraja meča hettrikom Aguera i golom Kolarova  "Građani" dolaze do uvjerljive pobjede. Edin Džeko je igrao svih 90 minuta, upisao jednu asistenciju i zaradio žuti karton.

U narednom kolu FA Kupa City na svom terenu igra upravo protiv momčadi Chelsea.

Njemačka - Bundesliga

Veoma važan gostujući bod na početku drugog dijela polusezone u Bundesligi ostvario je Ermin Bičakčić sa Braunschweigom protiv Werdera. Utakmica je završena bez golova i ovim osvojenim bodom Bičakčićev tim je zadržao minimalne šanse za opstankom u ligi.

Podsjetimo, on je u nedavnom intervjuu za njemački Kicker kazao kako će njegova ekipa u nastavku šampionata igrati mnogo bolje, te da će i naredne sezone igrati u najjačoj ligi Njemačke.

U jučerašnjem derbiju između HSV-a i Schalkea, Kolašinac je imao vema zapaženu ulogu na terenu. Njegov tim je trijumfovao sa 0:3, a on je upisao svih 90 minuta. Ocijenjen je sa visokom "osmicom", a zaista je bio odličan posebno u defanzivi. Između ostalog, rezultat je možda i najbolje mjerilo...

Momčad Stuttgarta doživjela je težak udarac od Mainza. Švabe su na domaćem terenu poražene od Mainza sa 1:2, a naš reprezentativac Vedad Ibišević ovoga puta nije uspio pronaći put lopte do protivničke mreže.

Nakon duge povrede na teren se vratio i Mensur Mujdža i to u utakmici protiv Bayer Leverkusena. Mujdža je također bio veoma dobar i njegov povratak je od velikog značaja za Freiburg. Oni su na kraju slavili protiv Bayera rezultatom 3:2.

U gostujućoj ekipi nije bilo Emira Spahića zbog zarađene suspenzije. Također ni Salihović nije nastupio u porazu Hoffenheima od 4:0 protiv Nurnberga. Bila je ovo prva pobjeda za momčad Nurnberga ove sezone.

Italija - Serie A

U Italiji se nastavilo ligaško takmičenje. Prvu utakmicu u subotu odigrala je Roma na gostovanju kod Verone. Vučica je pod palicom Garcie izgleda ponovo nastavila nizati dobre rezultate, a protiv Verone su trijumfovali rezultatom 1:3. Miralem Pjanić je u igru ušao u 60. minuti pri rezultatu 1:1.

Senad Lulić zbog žutih kartona nije nastupio u remiju između Lazija i Juventusa 1:1.

Belgija - Jupiler liga

Defanzivac naše fudbalske reprezentacije Ervin Zukanović očito je izgladio nesporazum sa upravom Genta. Nakon brojnih nesuglasica u posljednje vrijeme, Zukanović je propsutio jedan meč. Ipak, u posljednjem kolu odigrao je svih 90 minuta u utakmici protiv Genka.

Gent je odigrao puno zrelije i na kraju slaivo pobjedu od 1:2, čime su se iskupili za poraz od Koortrijka (0:1) u prethodnom kolu.

Turska - Super liga

Haris Medunjanin je sa Gaziantepsporom ugostio Hajrovićev Galatasaray. Domaći su pružili veoma jak otpor momčadi Mancinija,  imali mnogo više prilika za postizanje gol, no na kraju je utakmica završena sa 0:0.

Kazali smo već kako je Medunjanin bio jedan najboljih na terenu, te da je bio igrač sa najviše pretrčanih kilometara. Izet Hajrović još uvijek nije dobio radnu dozvolu zbog čega nije mogao igrati protiv Gaziantepspora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak