Odbijeno poskupljenje smještaja u domovima

Radiosarajevo.ba
Odbijeno poskupljenje smještaja u domovima

Odluka Upravnog odbora Studentskog centra Sarajevo o povećanju cijene ishrane i smještaja studenata u domovima za akademsku 2013./2014. godinu za 11 KM mjesečno nije dobila zeleno svjetlo na jučerašnjoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo.

Kadrić: Studentski centar je žrtva državnog mobinga 

"Zahtjev je odbijen uz obrazloženje da povećanje cijena treba biti opravdano kvalitetnijim uslugama. Osim toga, ovo povećanje moglo bi obeshrabriti nadležne vlasti kantona iz kojih dolaze studenti da osiguravaju sredstva za sufinansiranje njihovog smještaja i ishrane u studentskim domovima u Sarajevu", pojasnio je ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS Zlatko Petrović.

Emir Kadrić, direktor Studentskog centra, kazao je da je razočaran ovom odlukom i obrazloženjem jer nisu tražili poskupljenje zato što će podići kvalitet usluga.

"Naprotiv, želimo održati isti nivo usluga zbog toga što su, uz saglasnost iste te Vlade, povećane cijene na tržištu. Kako su nam počeli pristizati novi računi, nama na godišnjem nivou treba novih 150.000 KM. Vlada će morati osigurati novac da bismo održali, a ne poboljšali postojeći nivo usluga", kazao je Kadrić za Avaz.ba poručivši da će uputiti zahtjev Kantonu da izmiri dug Studentskom centru koji je viši od 3.000.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak