Od ponedjeljka počinje 'Ljetnja škola fudbala za djevojke i djevojčice'

Radiosarajevo.ba
Od ponedjeljka počinje 'Ljetnja škola fudbala za djevojke i djevojčice'

U našem gradu od 21. jula do 22. avgusta održaće se “Ljetnja škola fudbala za dejvojke i djevojčice” otvorena za sve uzraste. Treninzi će se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom u 10 časova na terenima Srednjoškolskog centra Srebrenice.

Tekst u rubrici Šta drugi pišu preuzimamo s prijateljskog portala eSrebrenica.

“Ljetnja škola fudbala za djevojke i djevojčice” krenula je prošle godine, pokrenuta od strane Ljiljane Stjepanović, mlade studentkinje Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

“U prvoj godini pisala sam seminarski rad na temu “Zašto volim sport”, ja sam pisala konkretno, zašto volim fudbal. U tom radu pisala sam o mom životu u Srebrenici i fudbalu na betonskom igralištu. Mom profesoru, Zoranu Miloševiću, dopao se moj rad i odlučio da mi pomogne preko Olimpijskog komiteta BiH i Opštine Srebrenica da održim prvu ljetnju školu za srebreničku djecu,” rekla je Ljiljana Stjepanović, organizator “Ljetnja škola fudbala za djevojke i djevojčice” u Srebrenici.

Ove godine Opština Srebrenica obećala je finansijsku podršku za ovogodišnju ljetnju školu koja počinje u ponedjeljka 21. jula i traje do 22. avgusta.

Kako nam je rekla Ljiljana, cilj ovakvih sportskih dešavanja je promocija sporta kod mladih gdje uče o timskom radu, ljudskim kvalitetima i o sportu, fudbalu. Pored toga, cilj je i promovisati Srebrenicu kao pozitivno mjesto za mlade sportiste.

Podršku “Ljetnjoj školi fudbala za djevojke i djevojčice” dao je Ćamil Duraković, načelnik Opštine Srebrenica, Olimpijski komitet BiH kao i mnogi mediji koji su propratili ovo dešavanje.

Pitali smo Ljiljanu šta planira kada završi fakultet, možemo li očekivati Školu fudbala za djevojčice?

“Imam puno planova. Srebrenica mi je prvi plan, to je moj grad gdje želim da živim i da se vratim nakon studija.”

Prijava djevojčica i djevojaka na ljetnju školu je i dalje otvorena a to možete uraditi na brojeve telefona: +38165/586-4830 i 066/315-281 ili na Fb nalog: Ljiljana Stjepanovic.

Svi su dobrodošli!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak