Od petka bolje vrijeme, čeka nas sunčan vikend

Radiosarajevo.ba
Od petka bolje vrijeme, čeka nas sunčan vikend

Sa dolaskom prvomajskih praznika, mnogi planiraju da makar na kratko  pobjegnu iz gradske vreve. Većina će spojiti predstojeći vikend sa prvomajskim praznicima, te tako dobiti pet slobodnih dana. Podsjećamo, u Federaciji BiH neradni su utorak  1. i srijeda 2. maj, no u mnogim školama i firmama i ponedjeljak 30. april proglašen je neradnim danom.

U Sarajevu će vrijeme izletnicima biti naklonjeno sve do srijede 2. maja, kada se očekuju pljuskovi (slika gore). Ako je vjerovati prognozi na Yahoo weather - oba dana vikenda imat ćemo toplo vrijeme sa temperaturama koje će se od noćnih 8 stepeni kretati do dnevnih sunčanih 26. Tako će se nastaviti i u ponedjlejak 30. aprila, a za prvomajski izlet u okolici Sarajeva, može se očekivati temperatura oko 20 stepeni i povremeno oblačno vrijeme.

Planine:
U noći sa utorka na srijedu na planinama je palo i nešto snijega, a kao 'oglednu' planinsku prognozu, pogledajte onu za planinu Vlašić (cca. 1900 m. nadmorske visine). Tu nas preko vikenda  očekuje toplo vrijeme sa temperaturama koje će se penjatido 14. stepeni, uz lagan povjetarac.

 

More
One koji su planirali putovanje na obale Jadranskog mora oraspoložit će prognoza sunčanog i toplog vremena.U područjima oko Makarske i Dubrovnika oba dana vikenda bit će sunčano sa temperaturom oko 25 stepeni. Sljedeća sedmica izgledat će ovako:



 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak