Od januara 52 taksija isključena iz saobraćaja

Radiosarajevo.ba
Od januara 52 taksija isključena iz saobraćaja


Saobraćajna inspekcija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, od početka godine vrši pojačane inspekcijske nadzore nad obavljanjem taksi prevoza na području Kantona Sarajevo.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove podsjećaju da je inspekcijski nadzor taksi prevoza u Kantonu Sarajevo kontinuirana aktivnost kantonalnih saobraćajnih inspekora, koja se realizira tokom cijele godine, kao i da su zbog nepoštivanja odredaba Zakona o cestovnom prevozu Federacije Bosne i Hercegovine propisane novčane kazne koje se kreću u rasponu od 50,00 do 15.000, 00 KM.

U prva dva mjeseca ove godine kantonalni saobraćajni inspektori izvršili su 709 inspekcijskih nadzora i sačinili 215 zapisnika, rekli su nam iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Na osnovu konstatovanog stanja do sada su iz saobraćaja isključena 52 taksi vozila, radi neposjedovanja licence za obavljanje taksi prevoza i dopunske taksi oznake.

Inspektori su u okviru svoje nadležnosti izdali i 203 prekršajna naloga u iznosu od 71.118 ,00 KM.

Doneseno je i 66 rješenja, kojima je  privremeno zabranjeno obavljanje taksi prevoza onim prevoznicima koji nisu ispunjavali zakonom propisane uslove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak