Od danas ponovo klizanje u Zetri

Radiosarajevo.ba
Od danas ponovo klizanje u Zetri

Klizanje u olimpijskoj dvorani Zetra zvanično ponovo počinje danas, s tim da će se klizanje održavati na otvorenom, s obzirom na to da je šteta koja je nastala na balonu ispod kojeg je bila prvobitno montirana ledena ploha zaista velika, te nije mogla biti sanirana u kratkom vremenskom roku. 

Kad su u pitanju komercijalni termini klizanja, cijene su jeftinije nego ranije; iznajmljivanje klizaljki košta 3KM,oštrenje klizaljki također 3KM, dok je termin 3KM. Garderoba je ostala na istom – 1KM. 

Stanje na planinama

Što se tiče stanja na planinama, skijanje se odvija u najboljem mogućem redu, saopšteno nam je iz Kantonalnog javnog preduzeća ZOI '84.

Uslovi za skijanje su idealni, a trenutno se na planinama nalazi daleko veći broj posjetilaca u odnosu na prethodne godine u ovo doba godine.

''Visina snijega u Babinom dolu i na Malom i Velikom polju je preko dva metra, odnosno nekih 207 do 210 cm, tako da imamo i više nego dovoljno snijega za uređenje staza'', izjavila je za Radio Sarajevo glasnogovornica preduzeća ZOI'84 Muamera Šehić.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak