Od danas će biti toplije

Radiosarajevo.ba
Od danas će biti toplije

Stabilizacija vremena, bez padavina i više sunčanih intervala u narednim danima, prognozira za portal Radio Sarajevo Dženan Zulum, klimatolog Federalnog hidrometorološkog zavoda BiH.

„Dnevne temperature u Bosni i Hercegovini u narednim danima bit će u blagom porastu, a do kraja ove radne sedmice, u kontinentalnom dijelu zemlje, temperatura će prelaziti i preko 10 stepeni Celzija; na jugu zemlje bit će još i toplije“, rekao je naš sagovornik.

Zulum dodaje da će za vikend temperatura nastaviti rasti.

No, kako je upozorio Zulum, jutarnja temperatura ostat će na današnjem nivou – oko nule ili dva-tri stepena više.

Prema izvještaju Zavoda, jutros, 12. marta, je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa snijegom. Temperatura zraka u 7 sati uSarajevu je bila nula; u Mostaru, Neumu i Čapljini bilo je sedam stepeni.

U izvještaju se dodaje da se danas u Bosni očekuje umjereno, a prije podne i pretežno oblačno vrijeme sa kišom i sunježicom - u višim područjima sa slabim snijegom. Poslije podne se očekuje postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini i sjevernim područjima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak