Od danas besplatan internet na Baščaršiji

Radiosarajevo.ba


Općina Stari Grad Sarajevo osigurala je besplatno korištenje bežičnog interneta na Baščaršijskom trgu građanima koje je danas predstavljeno medijima u Turističko-informativni punktu u ulici Sarači.

Internet konekcije imenovane su Starigrad1 i Starigrad2.

Besplatni internet obuhvata Baščaršijski plato do tramvajske stanice, do kraja ulice Halači, u Saračima do Teološkog fakulteta i u Bravadžiluku do restorana Bosanska kuća.

"Internet je potpuno besplatan - postoji neograničen broj konekcija. Jedna osoba može provesti sat vremena konektovana, nakon čega dolazi do pucanja veze, te će korisnik ponovo moći biti priključen na mrežu nakon jedne minute", pojasnio nam je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad i dodao da je ova procedura pokrenuta na proljeće prošle godine.

Kako je rekao načelnik Hadžibajrić, u planu je pokrivanje bežičnim internetom još dvije lokacije u Starom Gradu.

"Drugi dio će biti oko trga kod Katedrale, što će biti uređeno u narednih dvadesetak dana, a treći dio smo planirali na Atmejdanu tako da se nadam da to bude gotovo do kraja mjeseca maja", rekao je Hadžibajrić.

Predstavljena je i početna stranica na kojoj turisti koji posjete uže gradsko jezgro, uz poruku dobrodošlice, mogu dobiti osnovne podatke o općini Stari Grad, važne brojeve telefona i linkove na bitne web stranice.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak