Od 5. avgusta plaćanje autoputa ACC TAG-om

Radiosarajevo.ba
Od 5. avgusta plaćanje autoputa ACC TAG-om

Iz JP Autoceste FBiH upućeno je obaviještenje korisnicima autoceste A1 na dionici Sarajevo - Kakanj, koji su do sada korištenje autoceste plaćali beskontaktnim FEDA karticama, da se ovaj vid plaćanja cestarine povlači iz upotrebe zaključno sa 5. avgustom.

Mogućnost zamjene FEDA kartice za ACC TAG (elektronsko plaćanje cestarine bez zaustavljanja vozila na naplatnom mjestu) moguće je izvršiti besplatno najkasnije do 20. avgusta na naplatnom mjestu Jošanica, pri čemu će preostala novčana sredstva biti prenesena na ACC TAG.

Korisnik sofisticiranog sistema plaćanja ACC TAG-a može biti svaka pravna ili fizička osoba koja potpiše ugovor s JP Autoceste FBiH na naplatnim mjestima i preuzme ga uz odgovarajuću naknadu.

TAG se potom na licu mjesta aktivira, registrira za odgovarajuće vozilo i korisnika te postaje validan za korištenje.

Kod vozila prve kategorije TAG se postavlja na unutrašnju stranu vjetrobranskog stakla ispred retrovizora, zbog vozila koja imaju metalizirano vjetrobransko staklo, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak