Od 130 pregledanih autobusa 87 neispravno

Radiosarajevo.ba
Od 130 pregledanih autobusa 87 neispravno

Od 130 kontroliranih autobusa u Banjoj Luci, vanrednim tehničkim pregledom utvrđeno je da je njih 87 tehnički neispravno. Iz banjalučke policije navode da 11 autobusa nije podvrgnuto tehničkom pregledu, iako je postojala sumnja da su tehnički neispravni. 

Rezultati su to akcije pojačane kontrole tehničke ispravnosti autobusa, koju su proveli policijski službenici CJB Banja Luka od 16. do 22. jula ove godine. 

Akcija je provedena nakon nekoliko saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali autobusi gradskog prevoza na području Banje Luke. Uzrok saobraćajne nezgode u većini slučajeva bila je tehnička neispravnost autobusa. 

Prethodno su i predstavnici MUP-a RS, Ministarstva saobraćaja i veza RS i Asocijacije za tehnički pregled vozila ocijenili da je stanje tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa u javnom prevozu putnika na niskom nivou i da je neophodno pojačati kontrolu nad ovim vozilima, objavila je novinska agencija Fena


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak