Očekuju se gužve na dionicama prema jugu zemlje

Radiosarajevo.ba
Očekuju se gužve na dionicama prema jugu zemlje

Prema do sada prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu BIH saobraća nesmetano i bez  posebnih  ograničenja.  

Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali tokom dana se očekuje pojačan intezitet saobraćaja, posebno na dionicama prema  jugu zemlje. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.  Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški. Vozačima savjet da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. 

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislavgrad (u blizini Varvare). Putnička vozila, kao i teretna vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila za sada ne mogu proći.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom  trakom (na dužini od 2,5 km). Također, na autoputu A-1, ali na dionici Visoko-Kakanj zbog demontaže čeonog naplatnog mjesta Kakanj, saobraćaj se odvija dvosmjerno (na dužini od oko 2,5 km).

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak