Očekuje se povećana frekvencija vozila

Radiosarajevo.ba
Očekuje se povećana frekvencija vozila


Jutros se u većem dijelu BIH saobraća nesmetano, bez posebnih ograničenja. Frekvencija saobraćaja jutros je slabijeg inteziteta, ali tokom dana se očekuje pojačana frekvenciju vozila na većini putnih pravaca u BIH.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-5 Gradska obilaznica Sarajevo (ul. Put Mladih muslimana), zbog čega će se od 08 do 17 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim odvijanja saobraćaja. Izdvajamo putne pravce: Drežnik-Šički Brod, Travnik-Donji Vakuf, Srednje-Olovo-Kladanj i Kladanj-Đurđevik. 

Dolaskom ljepšeg vremena, povećan je broj biciklista i motociklista na cestama, pa svim učesnicima  u saobraćaju savjet  da budu maksimalno oprezni. 

Zbog sanacionih radova, od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog  puta M-5.1 Kaonik-Kiseljak. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja aktuelne su na magistralnom putu M-18 Tuzla-Ugljevik (na području Priboja, od 08 do 15 sati), kao i na regionalnim pravcima  R-442b Krupac-Igman (u selu Šerifići, od 08 do 16 sati)  i R-463 Obudovac-Tramošnica (u vremenu od 08 do 16 sati). 

Na graničnim prelazima zadržavanja su za sada kratkotrajna. Zbog radova u Hrvatskoj, do 21.04. do 20 sati zatvoren je GP Kamensko. Vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti GP Prisika-Aržano, dok vozila preko 7,5 tona mogu saobraćati preko GP Gorica/Vinjani Donji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak