Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja

Radiosarajevo.ba
Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja


Jutros se u većem dijelu BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Uslovi za vožnju su povoljni, a  frekvencija vozila je umjerenog inteziteta.

Tokom dana očekuje se pojačan intezitet saobraćaja, pa savjet vozačima da voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Izdvojeni su putni pravci: Drežnik-Šički Brod, Travnik-Donji Vakuf, Zovik-Pazarić, Srednje-Olovo-Kladanj i Kladanj-Đurđevik. 

Zbog sanacionih radova, od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog  puta M-5.1 Kaonik-Kiseljak. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima M-18 Tuzla-Ugljevik (na području Priboja, od 08 do 15 sati) i R-442b Krupac-Igman (u selu Šerifići, od 08 do 16 sati). 

Na graničnim prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.  
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak