Obustavljeno štampanje GRAS-ovih kupona

Radiosarajevo.ba
Obustavljeno štampanje GRAS-ovih kupona


Mubera Begić-Žiga
, v.d. direktorica GRAS-a i Izet Horman, predsjednik Nadzornog odbora nisu sa Elektroprivrede uspjeli dogovoriti ponovno uključenje struje preduzeću, tako da je i štamparija bez napajanja.

Tako je pod znak pitanja došlo štampanje majskih kupona za javni prevoz.

Horman je u razgovoru za Dnevni avaz rekao da će od Jusufa Bubice ministra saobraćaja Kantona Sarajevo tražiti ukidanje subvencija za đake, studente, penzionere i borce. Kako je istakao vlada ne plaća subvencije u punom iznosu, zbog čega preduzeće još dublje zapada u dugovanja.

"Tražit ćemo od ministra i da pravi novi cjenovnik za prijevoz pa ko može da plati neka plati, ko ne može neka se obrati Ministarstvu", naveo je Horman.

Bubica je potvrdio da će od 1. maja za 12 linija Centrotrans početi s štampom i prodajom svojih kupona na četiri prodajna mjesta, a da će njihove karte važiti i u tramvajima.

"Tamo gdje Centrotrans vozi građani će morati kupiti karte kod njih, a ne u GRAS-u, a mi ćemo izvršiti kompenzaciju i kod jednog i kod drugog prijevoznika. Sa GRAS-ovom kartom građani će moći koristiti tramvaj, trolejbus te autobuse i minibuse tog preduzeća. Ovako će biti sve dok ne bude donesen jedinstveni cjenovnik", kazao je Bubica za Dnevni avaz.

Iz NO GRAS-a ostaju pri stavu da će prevoz u njihovim vozilima važiti samo karte kupljene u ovom preduzeću i nikakve druge te da će do odluke suda nastaviti voziti i na 12 spornih linija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak