Oblačno vrijeme sa kišom u cijeloj BiH

Radiosarajevo.ba
Oblačno vrijeme sa kišom u cijeloj BiH


Za danas su obavezni kišobrani. Meteorolozi  najavljuju oblačno vrijeme sa kišom u cijeloj Bosni i Hercegovini. Očekivana količina padavina uglavnom između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, na jugu Hercegovine od 20 do 40 litara po metru kvadratnom.

Vjetar u sjevernom dijelu Bosne slab sjevernog smjera, u ostatku zemlje umjereno jako jugo i jugoistočnjak. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu Hercegovine od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 15 stupnjeva. 

Nestabilne vremenske prilike loše će uticati na hronične bolesnike i meteoropate, ponajviše astmatičare, osobe sa gastroenterološkim problemima i psiho smetnjama. Preporučljjivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je prikladno se odjenuti, naročito u jutarnjim satima,s  obzirom na to da će se osjet hladnoće pojačati.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak