Oblačno sa slabom kišom, u Sarajevu susnježica

Radiosarajevo.ba
Oblačno sa slabom kišom, u Sarajevu susnježica

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u sjeverozapadnim djelovima registrovana je i slaba kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature u 7 sati: Bjelašnica -9 stepeni,Livno -6,Kupres -5,Ivan-sedlo i Sokolac -2,Prijedor -1,Sarajevo, Bihać, Bugojno, Jajce, Sanski Most i Stolac 0,Banja Luka, Doboj, Gradačac, Tuzla i Zenica 1,Srebrenica, Trebinje i Zvornik 2,Bijeljina, Mostar i Neum 3 i Goražde 4 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 927 milibara, za 14 milibara je niži od normalnog i sporo opada. 

U našoj zemlji danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimično u centralinim i istočnim područjima sa slabom susnježicom i kišom, a u višim djelovima i sa snijegom. 

Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se u jugozapadnim djelovima i u Hercegovini. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovni umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od -1 do 6, na jugu do 10 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom susnježicom i kišom. Najviša dnevna temperatura oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak