Objavljeno bh. izdanje knjige "Ranjen i Budan" dr. Esada Boškaila i Julije Lieblich

3
Radiosarajevo.ba
Objavljeno bh. izdanje knjige "Ranjen i Budan" dr. Esada Boškaila i Julije Lieblich

U izdanju sarajevske "Dobre knjige" ovih dana je objavljeno bosansko izdanje djela "Ranjen i budan" (orginalni naslov 'Wounded I Am More Awake', 2012.) autora dr. Esada Boškaila, uglednog profesora psihijatrije na Univerzitetu u Arizoni i logoraša, i američke novinarke Julije Lieblich.

Piše: Faruk Vele

Dr. Boškailo je izuzetna ličnosti. Jedan je od nesumnjivo najuglednijih predstavnika bosanskohercegovačke intelektualne scene u Americi, kao i bivši predsjednik Bosanskohercegovačko-američku akademiju za nauku i umjetnost (BHAAAS).

Pogledajte kako je izgledala sveta arhijerejska liturgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu

Rođen je u Počitelju 1959. godine, a Medicinski fakultet završio u Sarajevu 1984. godine. Tokom agresije ostao u svojoj zemlji i iskusio sve strahote čak šest logora tzv. Herceg-Bosne. Nakon što je uspio preživjeti, u Americi je postigao iznimne uspjehe. Danas živi u Phoenixu u Arizoni, gdje je ugledni psihijatar, a prije nekoliko godina je dobio prestižno priznanje Heroj zdravstva u Phoenixu).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak