Obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica u Sarajevu

Predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ministarstva sigurnosti BiH, Evropske unije, te partneri i gosti, okupit će se sutra u Sarajevu povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica. 

Planirano je da prisutnima budu prezentirane priče ljudi koji traže zaštitu i rješenja za izbjeglice u Bosni i Hercegovini i svijetu. 

UNHCR je pokrenuo internetsku stranicu stories.unhcr.org, na kojoj ambasadori dobre volje, novinari i brojne druge pristalice visokog profila pričaju priče o izbjeglicama sa kojima su se susreli, čije ih je dostojanstvo u uslovima ekstremne patnje veoma dirnulo. 

Neki od njih kažu da su susreti i razgovori sa tim snažnim, ali traumatizovanim osobama, zauvijek promijenili njihove živote. 

Na ovom i drugim dešavanjima povodom Svjetskog dana izbjeglica, u Sarajevu, 20. juna, UNHCR i veliki broj njegovih partnera slušat će izbjeglice koje pričaju svoje priče riječima, fotografijama i  video-snimcima, najavljeno je iz UNHCR-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak