NVO SVJETLO organizira tradicionalnu izložbu ručnih radova

Radiosarajevo.ba
NVO SVJETLO organizira tradicionalnu izložbu ručnih radova

Nevladina organizacija altruista "SVJETLO“, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3.decembar) i Međunarodnog dana volontera (5.decembar) tradicionalno organizira prodajnu izložbu "Nešto Više 7“ u Poslovnom centru UNITIC u Sarajevu od 3. do 5. decembra. 

''Prihod od prodajne izložbe namijenjen je za naknade polaznicima „ArT LiNe“ radionice, a jedna trećina prihoda bit će usmjerena za našu članicu S.J., majku dvoje djece, saopćeno je u danas iz NVO altruista ''SVJETLO''

Kako se navodi, tradicionalno po 7. put bit će održana izložba radova nastalih u kreativnoj tvornici ove organizacije. Na taj način, dodaje se, želimo afirmirati rad naših članova, koji će i prodavati svoje radove i poslati poruku da vlastitim aktivizmom gradimo bolju budućnost.

Na prodajnoj izložbi naći će se ručni radovi: ukrasne kutije od keramike, svilene marama, slika na staklu, ukrasni ramovi, ukrasne šolje, svijećnjaci, mirisni sapuni, mirisne svijeće, kutije za nakit, magneti, ogrlice, čestitke, ručno bojane figure... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak