Novogodišnja čestitka iz Muzičke sobe: Širite ljubav i gradite iskrena drugarstva (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba

U opraštanju s prošlom godinom, 28. decembra 2015, u prostorijama Muzičke sobe u Domu Bjelave realizirana je prva, uvodna DJ radionica za mlade. Radionica je rezultat suradnje udruženja ART LAB i KLABIKA koja su, uz svesrdnu pomoć svjetskog umjetnika DJ Solomuna, uspješno realizirana njegovim nastupom u Sarajevu. Mladen Solomun je tokom svoje posjete, uz nezaboravnu energiju i muziku koju je podijelio sa Sarajevom, imao želju da prihode usmjeri društveno korisnom projektu - kupovinom DJ opreme, ta čast pripala je upravo projektu Muzička soba.

Radionice koje će tokom školskog raspusta biti realizirane s mnogim lokalnim DJ-evima, približit će svijet elektronske muzike mladima u Domu te omogućiti im da se okušaju u novim muzičkim žanrovima. Cilj radionica osim edukacije u muzici svakako jesu druženja i ljubav koju ova djeca zaslužuju.

Podsjećamo, Muzička soba je nakon ljetne pauze, također uz pomoć svjetskih umjetnika Rundek Cargo Trija i njihovih koncertnih aktivnosti na bh. turneji, renovirala svoje prostorije i obnovila svoj redovni instrumentarij te uskoro počinje suradnju s bandom Futavci i rad na tekstu nove autorske pjesme ovog mladog kolektiva.

Prednovogodišnjoj proslavi u Muzičkoj sobi uz prijatelje Klabika Collective pridružili su se i gosti: jazz pjevačica Nina Babić koja je donijela čarobnu prazničnu atmosferu izvedbom Deana MartinaLet it snow, te najoriginalniji Djed Mraz koji je na iznenađenje sve djece posudio mikrofon i sobu ispunio rimama. 

Hip Hop Djeda Mraz, javnosti poznatiji kao reper Zlatan Hajlovac aka KONTRA, uz podršku svojih vjernih pratioca Nermina Svrake Shtela i Fedje Merakoona djeci je podijelio stripove i CD-ove, punu vreću ljubavi, inspiracije i pozitivne energije.

Posljednja pjesma kolektiva Muzička soba, pod nazivom Ljubav uz poruke mira i ljubavi za svu djeca svijeta imala je impresivne rezultate i postala redovnim repertoarom svih škola u BiH i šire, a izvodili su je u mnogim državama Balkana, Evrope i SAD-a.

“Nakon četiri godine rada s mladima u projektu Muzička soba mogu slobodno reći da ljubav uvijek pokloni najljepše rezultate, a u ovom slučaju to je životno drugarstvo s djecom Doma Bjelave. Osim zadovoljstva u činjenici koliko i sami učimo od njih dok na kreativne načine pomažemo njihovo zdravo odrastanje, posebno draga činjenica jeste da je ovaj projekt okupio divne ljude i prijatelje koji vraćaju nadu da ćemo jednog dana postati društvo u kojem caruju drugarstvo, razumijevanje i solidarnost. Pored teških i bolnih činjenica s kojima se kao zajednica svakodnevno suočavamo, uvjerenje da moramo inspirirati mlade na ljubav i drugarstva temeljena na ravnopravnosti, razumijevanju i iskrenoj brizi, sada snažnije je i potrebnije nego ikada. Moje najiskrenije zahvale idu svim prijateljima, umjetnicima, medijima, udruženjima i poslovnim partnerima koji zajedno s nama grade ljepše i zdravije društvo upravo podrškom obrazovanja i zdravog odrastanja mladih. Poseban pomen svakako ide građanima i građankama koji su donirali muzičke instrumente i onima koji su kupovali ulaznice za sve naše koncerte kako bi pomogli naš rad. Svi pomenuti jesu Muzička soba, od srca im zahvaljujemo što su sa nama”, izjavila je Sabina Šabić.

Muzička soba jedna je od rijetkih inicijativa koja je posvećena edukaciji i podršci zdravom odrastanju štićenika Doma Bjelave kroz umjetnost i inkluziju. Tokom svojih aktivnosti u posljednje četiri godine mladi su prisustvovali različitim edukativnim aktivnostima te zajedničkim trudom i radom poslali divne poruke u svijet. Pored aktivnosti Muzičke sobe, u Domu Bjelave već tri godine održava se kurs fotografije koji vodi fotografkinja Imrana Kapetanović, poklanjajući djeci ljubav kroz uzbudljivi svijet fotografije.
Djeca Doma Bjelave šalju Vam ljubav i novogodišnju čestitku:

                               Neka bude sniježna i čarobna zima,

                                    puno sreće i veselja svima!

                                Da nam dobra nova godina bude

                             pravit ćemo Snješka od svake grudve.

                                    Pravit ćemo snježno carstvo

                                   kroz igru, ljubav i drugarstvo!

                                   Pored druženja, ljubavi i igre

                               čitat ćemo stripove i dobre knjige.

                                Želimo sve najbolje za svu djecu

                       pa smo odlučili napisati vam ovu....pjesmu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak