Novo Sarajevo: Uskoro nove 'zebre' i semafori kod mostova

Radiosarajevo.ba
Novo Sarajevo: Uskoro nove 'zebre' i semafori kod mostova

Ugovor o izvođenju radova na proširenju semaforiziranih raskrsnica na II, III i IV transverzali potpisan je danas u Općini Novo Sarajevo. Riječ je o postavljanju pješačkih prelaza i semafora na nekoliko lokacija u ovoj općini.

Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 67.000 KM, a Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i Općina Novo Sarajevo će podijeliti troškove.

U prvoj fazi u ovoj godini izvodit će se radovi za proširenje semaforiziranih raskrsnica na III transverzali, pješački prelaz u ulici Topal Osman Paše i na IV transverzali, pješački prelaz u ulici Azize Šaćirbegović, dok će se u drugoj fazi, početkom 2014. godine, izvoditi radovi na II transverzali, pješački prelaz u ulici Hamdije Čemerlića.

Prilikom potpisivanja Ugovora, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo istakao je da će se realizacijom projekta, nastalog na osnovu brojnih zahtjeva građana, prije svega povećati sigurnost kretanja pješaka i biciklista, te će se osigurati kontinuitet nastavka veoma frekventne šetnice na lijevoj obali rijeke Miljacke.

Emica Tuzi, pomoćnica ministra saobraćaja Kantona Sarajevo, izrazila je zadovoljstvo što će se realizacijom ovog projekta dobiti tri sigurna pješačka prelaza kojim će se značajno unaprijediti sigurnost učesnika u saobraćaju na području Kantona.


Direktor Direkcije za puteve Adem Zolj naglasio je da su prilikom potpune rekonstrukcije tri mosta, realizovane u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo, stvoreni neophodni preduslovi za realizaciju i projekta semaforizacije čime će biti osigurana i bolja regulacija sa aspekta saobraćaja.

Midhat Hajrić, direktor firme STEP d.o.o., koja je izvođač radova, da će sve obaveze iz potpisanog ugovora biti ispunjene u vrlo kratkom roku, saopćeno je iz Press službe Općine Novo Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak