'Novim ugovorom će biti regulisane i korpe za smeće'

Radiosarajevo.ba


Prije mjesec dana smo pisali o tome kako sarajevske tramvajske stanice nemaju korpi za otpatke, a u međuvremenu smo istražili u čijoj je nadležnosti bilo postavljanje istih. Odgovor je: ničijoj!

Naime, pravo korištenja i održavanje nadstrešnica sa reklamnim vitrinama na tramvajskim stajalištima na području Kantona Sarajevo, po osnovu Ugovora zaključenog između Ministarstva saobraćajaDirekcije za puteve KS i Metromedie d.o.o. Sarajevo vrši navedeno privredno društvo, ali u njohovoj nadležnosti nije postavljanje korpi, rečeno nam je u Ministarstvu saobraćaja KS.

Predmetnim Ugovorom, kažu, jasno je definisano da pravo korištenja  podrazumjeva korištenje ukupnih površina svih tramvajskih stajališta za reklamiranje, te pravo održavanja nadstrešnica koje podrazumjeva tekuće održavanje nadstrešnica i opreme, servisiranje, zamjena stare i dotrajale reklamne vitrine i opreme, opravka i zamjena eventualno oštećenih, skrnavljenih i uništenih površina.

"Predmet navedenog Ugovora je pravo korištenja i održavanje nadstrešnica, dok istim nije regulisano, odnosno nije predviđeno postavljanje korpi za smeće. Novim Ugovorom o regulisanju predmetne oblasti će se definisati pitanje postavljanja korpi za smeće na tramvajskim stajalištima", a čije postavljanje se planira, naveo je u ministar saobraćaja Haris Lulić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak