Novi slučaj zlostavljanja pasa u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Novi slučaj zlostavljanja pasa u Sarajevu

Novi slučaj zlostavljanja i zanemarivanja pasa u Sarajevu. Iz videa i e-maila kojeg je dnevnim novinama Oslobođenje poslao čitatelj, u uzgajivačnici pasa u naselju Faletići (koje drži izvjesna Najda Đulić), nekoliko pasa preživljava pravu torturu.

Spomenuta lokacija nalazi se na 100 metara udaljenosti od adrese Faletići 58

U najtežem stanju su ženke koje imaju stravičan deformitet u predjelu prepona i jedini spas za ove prelijepe životinje je operativni zahvat. Kako je napisao čitatelj, tokom protekla tri dana koliko je bio prisutan, Đulić se nije niti jednom pojavila da provjeri stanje pasa.  

„Predviđeni kapacitet smještaja je deset pasa, a u dvorištu se nalazi minimalno 30! Kada sam vidio u kakvom stanju se nalaze ženke sa fotografija, odlučio sam se da pozovem Najdu koja je odbrusila da je mamutski deformitet u predjelu prepona sasvim normalna pojava i da će se to povući kroz par dana", napisao je čitatelj.


Nakon kontakta sa obližnjim veterinarom konstatovano je da se ne radi o normalnoj pojavi te da su psi u životnoj opasnosti i jedini način da se deformitet "povuče" je operacioni zahvat. "S obzirom na to da se operacija mora platiti, jedina realna opcija za životinje, ukoliko se nešto ne poduzme je smrt.", piše čitatelj.

Iz videa se da zaključiti da su higijenski uslovi u kojima psi borave užasni, čemu doprinose stotine kilograma psećeg izmeta koji stoje iza kuće i rojevi muha oko lokacije, piše Oslobođenje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak