Novi singl grupe U.A.M. - Poslušajte pjesmu 'Džoni' (VIDEO)

Radiosarajevo.ba

Nakon singla Svijet za nas, novi singl grupe U.A.M - Džoni, koji govori o društvenom uređenju kao sveobuhvatnom načinu razmišljanja, globalizaciji disco sounda, doživjet će ekranizaciju.

"Nekako osjećamo potrebu, za dobrobit onog dijela procenta ljudi koji želi normalno da živi, bez straha za sutra, na ovaj način da kadriramo našu muziku. Bitno je. To je jedna vrsta emocije, katarzično osjećanje.

Na ovom području, česte su pojave rigidne strukture ličnosti, analni karakter. Tako da je i prirodno da se desničarska ruka osjeti u zraku, neka vrsta straha, o čemu i govori naš novi singl.

Utoliko, sam tramvaj ima potrebnu katarzu, koji podsjeća na državu u kojoj svi nijemo sjede i posmatraju. A sa druge strane, Treskavica, priroda, kao jedna vrsta kosmičke energije", kažu članovi grupe. 

"Mi tačnije ne želimo da je ljubav bol, i zato, iskoristio bi ovu priliku, ako mogu, u ime cijele ekipe, da se zahvalim gospođi Ani Mrnjavac", poručuje Adis Selimović.

Denisa su petog februara 2008. godine, bez ikakvog razloga i povoda, u punom tramvaju, na putu iz škole prema kući, napala trojica huligana i pritom mu nanijeli teške tjelesne povrede od kojih je 6. februara preminuo.

Muzički producent Enes Zlatar

Muzika i tekst Adis Selimović

Mastering Đani Pervan

Produkcija Maris, Azur Jahić, autor video spota "Svijet za nas".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak