Novi bunar na Sokolju će biti gotov za tri i pol mjeseca

Radiosarajevo.ba

Radovi na izgradnji rezervoara za vodu u ulici Numan Paše Ćuprilića na Sokolju, koji su počeli prije deset dana, odvijaju se predviđenom dinamikom, a trebali bi biti završeni za oko tri i pol mjeseca.

Izgradnjom rezervoara kapaciteta 1.000 kubika riješit će se problem vodosnabdijevanja dijelova naselja Sokolje, Zabrđe i Briješće, a rezervoar će pored onog na Mojmilu, biti najveći u općini Novi Grad Sarajevo.

Izgradnjom novog rezervoara bit će povećan kapacitet dotoka vode, tako da će stanovnici imati kvalitetno snabdijevanje vodom.

Stanovnici navedenih naselja imaju velike probleme s vodosnabdijevanjem, te se trenutno snabdijevaju vodom iz cisterni. Izgradnjom novog rezervoara bit će povećan kapacitet dotoka vode, tako da će stanovnici imati kvalitetno snabdijevanje vodom.

Projekat finansira Općina Novi Grad Sarajevo, sredstvima iz ovogodišnjeg budžeta, a postavljanje pumpi za vodu je u nadležnosti KJKP Vodovod i kanalizacija. Izgradnja rezervoara je jedini način da se problem vodosabdijevanja velikog dijela općine Novi Grad riješi na kvalitetan način.

Za dva dana trebali bi biti završeni zemljani, nakon čega će uslijediti betonski radovi. Gradit će se dva rezervoara kapaciteta od po 500 kubnih metara i zatvaračka komora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak