Nove žardinjere u Starom Gradu

Radiosarajevo.ba


Simboličnim postavljanjem saksija u Gazi Husrev-begovoj ulici ozvaničen je projekat hortikulturnog uređenja Baščaršije, pod nazivom Baščaršija u cvijeću.

Delegacija Općine Stari Grad, predvođena načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Vedranom Dodikom, pomoćnicima i savjetnicima, te brojnim predstavnicima medija, prošetala je danas Baščaršijom i obišla lokacije ne kojima su postavljene metalne žardinjere.

U okviru projekta Baščaršija u cvijeću postavljena je 31 viseća i fiksna žardinjera, te 16 žardinjera na stubićima koji sprječavaju prolazak vozila na Baščaršiju. U žardinjere su postavljene saksije sa sezonskim cvijećem Bacopa sutera.

Uređenjem su obuhvaćene ulice Gazi Husrev-begova (Zlatarska ulica), Sarači i prostor oko Sebilja na Baščaršiji. Oko jablanova kod Sebilja izvršena je dopuna sa plodnom zemljom, sadnja šimšira i bijele rizle.

Projekat je provodila Služba za privredu Općine Stari Grad Sarajevo koja je, u dogovoru sa proizvođačem žardinjera, obišla teren i utvrdila na kojim mjestima u pomenutim ulicama, odnosno kod kojih radnji, bi bilo i estetski i praktično najbolje postaviti viseće i fiksne žardinjere, kao i one na stubićima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak