Nova vozila rješavaju problem Pofalića i Velešića

Radiosarajevo.ba


Danas je u sjedištu GRAS-u predstavljeno deset minibusa marke Isuzu.

"Sa ovim vozilima i remontom postojećih vozila sve autobuske linije će biti pokrivene", rekao je Adis Šehić v.d. direktor GRAS-a i dodao da to uključuje naselja Pofalići i Velešići, te da će biti raspoređeno onoliko vozila koliko je potrebno po redu vožnje.

"Ministarstvo prostornog uređenja će finansirati sve projekte koji služe zažtiti zraka, što je njegova osnovna funkcija. Imajući u vidu da su najveći zagađivači motorna vozila kakva su bila stara vozila GRAS-a ovo je apsolutno opravdana investicija i učešće ovog Ministarstva", rekao je ministar prostornog uređenja KS  Zlatko Petrović.

"Ovih deset minibusa koštali su 1,6 miliona KM. Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo prostornog uređenja su izdvojili pola sredstava, a polovicu je izdvojio GRAS kroz prodaju starog željeza i radnici GRAS-a koji su se odrekli dijela toplih obroka kako bismo imali ova vozila u saobraćaju", rekao je Adis Šehić v.d. direktor GRAS-a te dodao da proces nabavke vozila mora biti kontinuiran.

Prema riječima ministra saobraćaja Harisa Lulića proces registracije je u toku i vozila će biti saobraćaju čim se registruju.


"Očekujem da ovo preduzeće vozi po registrovanim redovima vožnje i ukoliko bude odstupanja od toga vi ćete biti obaviješteni", rekao je ministar Lulić na konferenciji za novinare.

"Raspisan je javni tender za video nadzor i GPS u vozilima. Ja očekujem da će to biti u naredna dva mjeseca biti postavljeno, primarno u tramvaje, kasnije ćemo tražiti sredstava za ostala vozila", kazao je ministar Lulić koji naglasio da sve zavisi od toga kako će proći javna nabavka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak