Nova pjesma i spot benda The Last Location - 'Ti odlaziš' (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba

Sarajevski pop progressive rock bend The Last Location nedavno je s novom pjesmom Ti odlaziš ma festivalu Omladina u Subotici osvojio nagradu za najoriginalniju kompoziciju, i to u jakoj konkurenciji preko 100 pjesama iz bendova iz cijele regije. 

Dobre reakcije na pjesmu i spot, u kojem se pojavljuje jedna od najuspješnijih bh. manekenki i modela lijepa Sarah Čerkez, rezultat su dugog i predanog rada

Poslušajte pjesmu u nastavku, a u fotogaleriji možete vidjeti i nekoliko fotografija sa snimanja spota.


"Ti odlaziš zapravo najavljuje naš album. Single predstavlja svojevrsni novi zvuk kojem smo težili u kreativnom procesu i odrednica je našeg novog albuma. Vjerujemo i da ćete uživati pjesmi“, kazali su momci iz benda.

Novi album snimat će se u Sarajevu i Istanbulu i bit će to drugi album Last Locationa, za mnoge, jednog od najperspektivnijih bendova iz naše zemlje.

Prošle godine bend je zabilježio značajne nastupe, između ostalog u septembru su nastupali u Turskoj na festivalu International art dialogues, u okviru čega su koncerte imali u Istanbulu – na trgu Taksim.  

The Last Location čine: 

Fatmir Sulejmani - vokal

Ahmed Latić - bass gitara

Muhamed Latić - gitara

Edin Mucić - klavijature

Danijal Bajraktarević - bubnjevi

Prvi album objavili su na engleskom jeziku 2008. godine. Single s prvog albuma You lied to me pojavljuje se na top listi MTV Italia i budi interes šire evropske publike koji prate koncerti na festivalima širom Evrope. Njihove pjesme producirao je i dva puta za Grammy nominiran producent Carmen Rizzo (Los Angeles, SAD) poznat po saradnji s Coldplayom, Sealom, Alanis Morissette i mnogim drugima. 

Bend možete pratiti na Facebook stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak