Noćne redukcije vode i dalje na snazi

Radiosarajevo.ba
Noćne redukcije vode i dalje na snazi


Padavine koje su posljednjih dana  pale u Sarajevu nisu popravile vodosnabdijevanje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Vodosnabdijevanje grada u dnevnim časovima je uredno, što znači da ne postoje dnevne redukcije vode", rekli su za Radiosarajevo.ba u KJKP Vodovod i kanalizacija.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži u terminu od 09:00 do 16:00 sati, dolazi do poremećaja u vodosnabdijevanju određenih ulica i lokaliteta, o čemu se više možete informisati na internet stranici Vodovoda i kanalizacije.

Ipak, u toku noćnih sati, kako su nam rekli, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom u dijelovima grada, od Dolac Malte do Baščaršije, Dobrinja, Saraj polje, Alipašino polje, Velešići, Pofalići, Vogošća, Soukbunar, Kovačići i Rajlovac.

"Vodovodna i kanalizaciona mreža je vrlo stara i dotrajala, stara je u  prosjeku preko 30 godina, te se hitno treba pristupiti rekonstukcijama", naglašavaju iz Vodovoda i kanalizacije.

Od ranije je poznat podatak, kojeg su isticali iz Vodovoda i kanalizacije, da dotrajala vodovodna mreža stvara gubitke i do 70 posto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak