Nije prihvaćena ostavka Marjanovića, SDP napustio sjednicu

Radiosarajevo.ba
Nije prihvaćena ostavka Marjanovića, SDP napustio sjednicu

Skupština Kantona Sarajevo, na današnjem nastavku 28. radne sjednice, nije prihvatila neopozivu ostavku ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Damira Marjanovića.

Zastupnici su o ovoj ostavci raspravljali i prošle sedmice više od tri sata, ali se o toj odluci nisu izjašnjavali budući da na kraju nije bilo kvoruma za izjašnjavanje.

Za ostavku ministra Marjanovića glasalo je četrnaest zastupnika, devet zastupnika je bilo protiv, dok je jedan zastupnik bio suzdržan.  Za njegovo razrješenje bilo je potrebno 18 glasova “za”. Zastupnici Socijaldemokratske partije napustili su salu u momentu glasanja.

Damir Marjanović je o tome da nije usvojena njegova ostavka saznao od novinara portala Radiosarajevo.ba koji ga je kontaktirao kako bi dobio izjavu: "Žao mi je što Skupština Kantona Sarajevo nije omogućila da se cijela priča oko moje neopozive ostavke završi na najlakši i najbolji način, u krajnjem slučaju na zakonit način. Jako sam iznenađen da su upravo zastupnici SDP-a doprinijeli tome da Skupšina Kantona Sarajevo ne usvoji moju ostavku", poručio je ministar Marjanović.

Ministar Damir Marjanović je, podsjećamo, još 21 maja podnio neopozivu ostavku, a od 13. septembra ne obnaša funkciju ministra. On je, kako je ranije izjavio, uzeo godišnji odmor i tako ostavio dovoljno vremena da Kanton pronađe novog ministra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak