Nezadovoljni građani se okupili na novoj lokaciji

Radiosarajevo.ba

FOTOGALERIJA


Manja grupa građana okupila se danas ispred sarajevskog tržnog centra, koji se nalazi preko puta zgrade institucija BiH, da bi održala kontinuitet izražavanja nezadovoljstva zbog nerada državnih institucija.

Videoreportaža sa protesta ispred Parlamenta

Građani su istakli kako će se na ovom mjestu okupljati narednih dana u pet do 12, do 30. juna, što je rok koji su dali parlamentarcima za usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Inicijatori današnjeg okupljanja istakli su da su se odlučili za ovu lokaciju jer su parlamentarci prethodnih dana izjavljivali da se osjećaju nesigurnim zbog njihovog prisustva pred zgradom institucija BiH.

Zahtjevi gađana  podrazumijevaju usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju, osnivanje fonda solidarnosti za liječenje građana kojima je potreban medicinski tretman u inostranstvu, a koji bi se finansirao tako što bi se parlamentarci odrekli 30 posto svojih primanja do kraja mandata.

Ovi zahtjevi s jučerašnjim masovnim protestima prošireni su i na rješavanje slučaja Sejdić-Finci, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak