Nezaboravni dani na Prenju i sarajevskim planinama

Radiosarajevo.ba

Članovi stručnog tima Kluba ekstremnih sportova Scorpio Edin Durmo, Massimo Moratti i Armin Gazić izveli su nezaboravnu skijašku turu u centralni dio Sivadije, vjerovatno najljepši dio planine Prenj.

Tura je imala za cilj izviđanje novih penjačkih projekata i testiranje nove penjačke i skijaške opreme, zbog čega je i izabrana sjeverna strana Sivadije sa svojim ledom okovanim stijenama i nevjerovatnim sniježnim strminama.



''Izlet smo organizovali krajem prošle godine na planinama oko Sarajeva, krenuli smo od PD Vrela Tušila, a završili na Velikom Brdu, zajedno sa Edinom Durmom ispred Kluba Scorpio uživali su u ljepoti ovih prekrasnih planina'', govori za Radiosarajevo.ba Massimo Moratti, jedan od organizatora.

Posebno zadovoljstvo bilo nam je druženje sa našim prijateljima, Goranom Vidovićem iz Mostara, kojem čestitamo na prvoj ozbiljnoj skijaškoj turi i Dinnom Kassalom, poznatim bh snimateljem i fotografom, zaljubljenikom u planinu Prenj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak