Nema novca za obnovu fontane na Socijalnom

Radiosarajevo.ba


Fontana, koja se nalazi u parku na Socijalnom, od prošle godine je zamotana najlonom i nije u funkciji. Konzerviranjem, fontana je sačuvana od daljnjeg propadanja.

Povodom uređenja i obnove ove fontane u utorak je održan i sastanak predstavnika Grada Sarajeva i Općine Novo Sarajevo, na kojem su predstavnici obje institucije izrazili volju da zajednički iznađu sredstva da se ova fontana rekonstruiše i ponovo stavi u funkciju.

"Projekat rekonstrukcije je izrađen i on zahtijeva veća sredstva. Grad Sarajevo ove godine nije uspio obezbijediti novac, ali imamo nešto sredstava na budžetskoj poziciji za održavanje fontana, što nije dovoljno za rekonstrukciju. Općina je voljna da obezbijedi dio sredstava i da zajednički isfinansiramo ovaj projekat", rekao je za Oslobođenje Hamdo Karić, pomoćnik gradonačelnika za komunalne poslove.

Fontanu je, kako navodi, potrebno rekonstruisati i zbog njene loše izvedbe. Obnovom bi se napravilo da u njoj bude više vode.

Kako je rekao Karić, po mnogim mišljenjima, fontana predstavlja loše projektno rješenje i ovom rekonstrukcijom bi se to promijenilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak