Nema dozvole za pretres vikendice Senke Šarić

Radiosarajevo.ba

Priča o Senki Šarić i njenom prikupljanju i neuslovnom držanju pasa se nastavlja. Pretres njene vikendice u Hotonju bio je zakazan za danas (26. april) u 10h, gdje su se još prije zakazanog termina okupili zaštitari životinja, građani, predstavnici Općine Vogošća, veterinarska inspekcija te higijenski servis azila u Prači. Čekao se dolazak policije.

Šarićeva je za to vrijeme sjedila ispred kuće i razgovarala na mobitel. Policija je stigla pola sata nakon zakazanog termina, a policajci koji su izašli na teren bili su potpuno neupućeni u slučaj. "Prvo da se upoznamo u čemu je stvar, pa ćemo onda da vidimo. Šta hoćete vi? Da uđete dole?", rekao je jedan od njih. Direktorica azila u Prači, Amela Turalić, uputila ih je u slučaj, a zatim su sišli da razgovaraju sa Šarićevom.

Nakon dužeg razgovora sa Šarićevom, vratili su se i naredili svim prisutnim, osim higijenskog servisa i veterinarske inspekcije, da pomjere vozila. Jedan policajac je pozvao u stranu veterinarsku inspektoricu i Turalićevu da razgovaraju, dok je drugi ostao sa prisutnima. Ispričao je kako su sa Šarićevom dva psa, da nikada nije osjetio toliki smrad i da se oko kuće nalaze gomile smeća i razbijenog stakla. 

Jedan od zaštitara je pitao može li da siđe do kuće Šarićeve, na šta mu je policajac odgovorio da će biti priveden čim zakorači na posjed. Tada se skupu pridružio i jedan od susjeda Šarićeve i ispričao kako Šarićeva nikada nije klala pse već je uvijek brinula o njima i hranila ih.

Nakon više od sat vremena stajanja ispred imanja Šarićeve skup se morao razići jer nije bilo sudskog naloga za pretres. Policajci su rekli da to nije do njih već do zaštitara i azila.

"Slučaj Šarić se nastavlja. Ništa nije urađeno, jer nije pripremljena potrebna dokumentacija. Nažalost, građani i pojedini mediji samo pogoršavaju situaciju objavljujući pogrešne informacije i slike mrtvih pasa koji nemaju veze sa Šarićevom. Apelujemo na tužilaštvo da se ovaj problem što prije riješi", rekao je za Radiosarajevo.ba Aldin Pašić iz udruženja Av-Mau.

Očekuje se ponovni izlazak inspekcije i higijenskog servisa na teren, ovaj put sa nalogom.

Senka Šarić: Mučiteljica ili zaštitarka

 Uhapšena Senka Šarić

Građani provalili u kuću Senke Šarić

Krivična prijava zbog ulaska u haustor Šarićeve

Senka Šarić mora da izmjesti pse do 17h

Kako prepoznati prikupljača životinja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak