'Neformalna grupa' opstruira rad džemata Ciglane

Radiosarajevo.ba
'Neformalna grupa' opstruira rad džemata Ciglane


Jučer smo objavili proglas neformalne grupe džematlija sa Ciglana, koji tvrde da će Kurban-bajram slaviti u četvrtak, a ne u petak, kako je to odlučio vrhovni poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić.

Na istup ove grupe građana reagovali su prvi ljudi Džemata Ciglane: imam Samir ef. Hatkić i predsjednik Džematskog odbora Sadik Bašić.

Reagiranje prenosimo u cjelosti.

Džematski odbor džemata Ciglane Sarajevo ovim putem demantuje informaciju koja je objavljena na Vašem web portalu www.radiosarajevo.ba u ime džemata Ciglane dana 20. oktobar 2012. u 15:33, pod naslovom Neformalna grupa džematlija: Bajram slavimo u četvrtak.

Iza ove informacije stoji neformalna grupa okupljena radi opstrukcije izgradnje džamije na Ciglanama i radi onemogućavanja regularnog rada džemata Ciglane i džematskog odbora. Tvrdimo da ta grupa nema nikakve veze sa džematskim odborom i džamijom na Ciglanama. Očito da je cilj ove grupe ometanje rada i rušenje džemata Ciglane.

Ovim putem Vas molimo da objavite naš demant gore navedene informacije o danu Kurban.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak