Nedjelja: Oblačna i sa kišom

Radiosarajevo.ba
Nedjelja: Oblačna i sa kišom

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme s kišom. Više padavina se očekuje u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne. 

Vjetar umjerene jačine, u Hercegovini na udare i jak, južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, na jugu Hercegovine od 5 do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, na jugu zemlje od 9 do 14 stepeni. 

U Sarajevu će biti oblačno, povremeno s kišom. Jutarnja temperatura zraka oko 2, a najviša dnevna oko 6 stepeni. 

Prema prognozi meteorologa, i u ponedjeljak se očekuje oblačno vrijeme s kišom. Više padavina u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne gdje se u prosjeku očekuje između 30 i 50 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 7, na jugu Hercegovine od 6 do 10. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13 stepeni. 

U utorak će također biti oblačno s kišom. U noći na srijedu u Bosni će kiša preći u susnježicu i snijeg. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 5, a na jugu Hercegovine od 4 do 8. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na jugu Hercegovine od 7 do 11, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak