'Nećemo dati mira onima koji uznemiravaju Sarajevo'

Radiosarajevo.ba
'Nećemo dati mira onima koji uznemiravaju Sarajevo'

Onima koji uznemiravaju građane nećemo dati mira. Ovo neće biti siguran grad za one koji se bave krivičnim djelima, izjavio je danas na pres-konferenciji u Sarajevu ministar unutrašnjh poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac
Od 1. januara na području kantona uhapšeno je 130 ljudi zbog raznih krivičnih djela, jučer deset, a 15. februara 12, što je po ministrovim riječima, rezultat pojačanog prisustva policije na terenu. Politika Ministarstva su stalne policijske akcije, koje će biti i ubrzane, poručeno je na pressu.

Na ovoj pres-konferenciji, policijski komesar u KS Vahid Ćosić saopćio je novinarima rezultate jutrošnje policijske akcije i dokumentovanja krivičnih djela razbojništava, zloupotrebe  droga i pronalaska oružja. Informirao je i o nastavku akcije kodnog naziva Trebević.

Od šest sati jutros, u koordinaciji s  kantonalnim tužiocem, u nizu operativno-taktičkih mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnih djela razbojništava, zloupotrebe opojnih droga i pronalaska nelegalnog oružja, pretreseni su objekti na četiri lokacije i uhapšene četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su u organiziranoj kriminalnoj grupi učestvovale u izvršenju navedenih krivičnih djela“, rekao je Ćosić. 

Slobode su lišeni M.A., G.S. i B.M. iz Sarajeva te D.N. iz Priboja, državljanin Srbije.



Tokom pretresa, policajci su pronašli predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: dva pištolja s municijom, CS sprej, okvir za municiju, osam mobilnih telefona, šest SIM kartica, dva paketića marihuane, jakna s kapuljačom, prsluk s kapuljačom i dvije kape, detalji su koje je naveo komesar.

Službenici Uprave policije nastavljaju kriminalističku obradu i protiv uhapšenih će uslijediti zakonske mjere, najavio je. U ovoj akciji je bilo angažirano 30 policijskih službenika.

Tokom jučerašnjeg dana, policajci su zajedno s pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu BiH lišili slobode Ć.D. i K.E. iz Sarajeva. Oni se dovode u vezu s trostrukim ubistvom u ugostiteljskom objektu “Bor” na Vracama. Traga se za još jednom osobom koja se može dovesti u vezu s ovim krivičnim djelom. „Uhapšeni su proslijeđeni policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu zbog daljnje kriminalističke obrade.“

Nastavljajući planirane aktivnosti u akciji “Trebević” policija Kantona Sarajevo u saradnji s policajcima u Istočnom Sarajevu, uhapsila je C.D., nastanjenog na Palama, 20. februara oko 16 sati na području te općine. On je ranije identifikovan kao vođa organizovane kriminalne grupe koja je u Kantonu i šire, organizovano i planski krala auta i iznuđivala novac od vlasnika za povrat. Nakon kriminalističke obrade, C.D. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti proslijeđen Tužilaštvu BiH, kazao je kantonalni policijski komesar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak