Ne zna se kada će biti uvedena noćna linija

Radiosarajevo.ba
Ne zna se kada će biti uvedena noćna linija

Iako je ranije bilo određeno da se noćna autobuska linija u Sarajevu vikendom, i to počevši od 13. januara, linija je još uvijek na čekanju jer GRAS ne može uvoditi novu liniju bez odobrenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.
 
Predstavnici Naše stranke, koja je inicirala uvođenje noćne linije, razgovarali su jučer, s ministrom saobraćaja Harisom Lulićem i ministrom unutrašnjih poslova Muhamedom Budimlićem o problemima s uvođenjem noćne autobusne linije u Sarajevu. 
 
Inicijativa Foruma mladih Naše stranke za uvođenje noćnih vožnji u dane vikenda dobila je podršku i direktora GRAS-a, Harisa Kadića i kantonalnih ministara Lulića i Budimlića. Prva vožnja je bila najavljena za petak 13. januara, ali se ništa nije desilo. 
 
“Poražavajuće je da za jednu tako jednostavnu stvar, kao što je uvođenje noćne autobusne linije, uprkos saglasnosti i željama i direktora GRAS-a i  nadležnog ministarstva, treba toliko vremena i procedura. Nadamo se da će novi datum početka rada noćne linije biti poznat nakon novog sastanka s ministrom Lulićem koji je zakazan za dva dana”, poručuje Arijana Aganović iz Foruma mladih Naše stranke.
 
Naša stranka pozdravlja dobru volju ministra saobraćaja Harisa Lulića koji ulaže velike napore kako bi se pitanje noćne gradske autobuske linije riješilo što prije i u skladu sa zakonom. 
 
“Posebno nam je drago da je kantonalni ministar unutrašnjih poslova pružio podršku ovoj inicijativi mladih i na naša pitanja o bezbjednosti vozača i putnika odgovorio vrlo konkretnim prijedlozima i potezima” poručuju iz Naše stranke.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak