Nastupi defanzivaca: Kolašinac se izdvaja, Bičakčić imao najviše nastupa

Radiosarajevo.ba
Nastupi defanzivaca: Kolašinac se izdvaja, Bičakčić imao najviše nastupa

Kada je u pitanju defanzivni dio naše nogometne reprezentacije u sezoni iza nas posebno se izdvaja igrač Schalkea Sead Kolašinac, koji je veliki dobitak za našu selekciju u narednom periodu.

Tekst u rubrici Šta drugi pišu preuzimamo s prijateljskog portala Reprezentacija.ba

Najviše nastupa među defanzivcima koji će putovati za Brazil upisao je Ermin Bičakčić, dok je kapiten Emir Spahić zaradio najviše žutih kartona.

Ermin Bičakčić – Individualno odličan, Braunschweig “plesao” jedno ljeto u Bundesu

Budućnost u odbrani naše reprezentacije svakako je i Ermin Bičakčić koji je prije par dana potpisao ugovor sa ekipom Hoffenheima. Bičakčić se sa E. Braunschweigom zadržao samo jednu sezonu u njemačkoj eliti, a šampionat su okončali kao posljednji na tabeli.

Posmatrajući individualno Bičakčićeve kvalitete može se zaključiti da je bio odličan, a kao potvrda toga jeste i uvrštenje u idealni tim sezone njemačke Bundeslige.

Upisao je 31 nastup i zaradio 5 žutih kartona. Postigao je jedan gol i to svome bivšem klubu Stuttgartu. Dva puta se našao u ulozi asistenta, te je jedanput nastupio i u njemačkom DFB Kupu.

Emir Spahić – Kapiten najčešće opominjan

Jedan od defanzivaca sa uspješnom sezonom iza sebe je i kapiten Emir Spahić. Spahić se u svojoj prvoj sezoni u timu Bayera uspio ustaliti u početnu postavu, a njegov tim će naredne sezone igrati play off za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka.

Za momčad Bayera je u Bundesligi nastupio 27 puta u kojima je dobio osam žutih kartona uz jedan crveni. Postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju.

U Ligi prvaka je odigrao 6 mečeva, koje je obilježio sa 2 žuta kartona, jednim crvenim i autogolom u meču protiv PSG-a. U DFB Kupu je odigrao dva meča.

Ognjen Vranješ – Erciyespor ispao iz Super lige, Vranješ najavio promjenu sredine

Ognjen Vranješ je najavio da će tokom ljeta promijenti sredinu. Njegov trenutni klub Erciyespor je sezonu u turskoj Super ligi završio kao posljednjeplasirana momčad.

Vranješ je odigrao 13 utakmica u ligi i jednu u Kupu. Kartoniran je četiri puta.

Ervin Zukanović – Imao problema sa povredama, kasnije postao kapiten Genta

Zukanovića su tokom sezone mučili problemi sa povredama zbog čega je propustio neke od utakmica Genta. Tokom sezone je odigrao 19 mečeva u Jupiler ligi Belgije.

Da je odličan izvodač prekida pokazao je svojim golovima za Gent. Ukupno je postigao dva gola ove sezone i jednom asistirao.

Žuti karton je dobio tri puta, a upisao je jedan nastup u belgijskom kupu. Pred kraj sezone je zbog svoje borbenosti i požrtvovanosti na terenu izabran kao novi kapiten svoje momčadi.

Sead Kolašinac – Bh. rušilac bez milosti prema protivniku

Za našu A reprezentaciju je debitovao krajem prošle godine u prijateljskom susretu protiv Argentine i već je u svom prvom nastupu nagovijestio da je reprezentacija BiH dobila veliko pojačanje za duži vremenski period.

Sezonu iza sebe može smatrati kao najboljom u karijeri. U timu Schalkea je odigrao 24 utakmice u okviru Bundeslige, te je u Ligi prvaka nastupio na šest mečeva. Upisao je dvije asistencije i zaradio ukupno šest žutih kartona.

Svojim odličnim partijama zainteresirao je brojne europske velikane, te je tako Manchester United javno izrazio želju za dovođenjem Kolašinca u svoje redove.

Njegov Schalke će i naredne sezone igrati u grupnoj fazi Lige prvaka.

Mensur Mujdža – Problemi sa povredama se nastavili i ove sezone

Završena sezona za našeg desnog beka Mensura Mujdžu protekla je u znaku povreda. Tako je Mujdža osim propuštanja nekih reprezentativnih utakmica, propustio i veći dio utakmica Freiburga.

Ukupno je odigrao 7 ligaških mečeva, te je jednom zaigrao u Kupu. Zaradio je dva žuta kartona.

Na svu sreću pripreme za SP je dočekao spreman.

Avdija Vršajević – Hajduk nije mogao parirati Dinamu, Vršajević bi mogao promijeniti klub

Vršajevićev Hajduk je sezonu u HNL-u završio kao trećeplasirana momčad iza Rijeke i prvaka Dinama. Očekivanja uoči početka sezone nisu ispunjena.

Avdija je odigrao 25 mečeva u okviru HNL, te dva u okviru Kupa. Postigao je jedan gol i tri puta asistirao. Zaradio je sedam žutih kartona, a jednom je teren napustio zbog zarađenog crvenog kartona.

U posljednje vrijeme se dosta govori o njegovom prelasku u neki od timova iz turske Super lige.

Toni Šunjić – Zorya bez plasmana na europsku scenu

Neizostavni član prve postave ukrajinske Zorye Toni Šunjić sa svojim timom nije uspio izbori nastup na europskoj sceni naredne sezone.

Zorya je bila u igru za mjesta koja vode u “Europu” i tokom posljednjeg kola, no na kraju su završili kao sedmoplasirana ekipa ukrajinskog prvenstva.

Šunjić je upisao najviše nastupa u timu Zorye gdje je odigrao 25 od mogućih 28 utakmica. Jednom se našao u ulozi asistenta, a žuti karton je zaradio pet puta.

Jednom je isključen iz igre, te je upisao jedan nastup u Kupu Ukrajine u kojem je također kartoniran.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak