Nastavak sjednice u srijedu, Lazović nije optimista

Radiosarajevo.ba
Nastavak sjednice u srijedu, Lazović nije optimista

 

Sarajevo, nakon skoro sedam sati dugog nastavka konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, nije dobilo gradonačelnika. Ova sjednica, inače, počela je još 12. marta. Na Kolegiju, koji je uslijedio odmah poslije, dogovoreno je da će naredna sjednica biti srijedu 27. marta, u 17 sati, a Kolegij GV-a zakazan je za isti dan, u 13 sati.

"U slučaju da ne dobijemo kandidate, koji bi trebali imati većinu na tom kolegiju, morat ćemo otkazati sjednicu. Nadamo se da će do srijede biti i novih kandidata", rekao je okupljenim novinarima Sabahudin Delalić, predsjedavajući GV Grada Sarajeva.

Na pitanje našeg novinara o usvajanju budžeta i Šestoaprilskoj nagradi, Delalić je rekao: 

"Imamo dovoljno vremena. Sve je pripremljeno, samo je bitno da završimo sa konstituirajućom sjednicom, kako bi prvu radnu sjednicu imali naredni dan te bi na njoj usvojili i budžet i Šestoaprilsku nagradu."

Lazović: Nisam optimista

Miro Lazović, predstavnik Socijaldemokratske unije, rekao je da je Naša stranka zauzela stav koji je ostale vijećnike doveo u situaciju u kojoj se nije mogao izabrati gradonačelnik.

"Oni su imali mogućnost da se priklone ili SDP-ovom ili našem kandidatu. Oni to nisu učinili i tako su produžili agoniju oko izbora gradonačelnika", rekao je Lazović.

Na nastavku sjednice u srijedu, i Lazović očekuje nova imena kandidata za gradonačelnika, ali...

"Nisam optimista da će za ovo kratko vrijeme biti postignut dogovor koji će rezultirati većinskim koncenzusom oko izbora gradonačelnika", rekao je Lazović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak