Nastavak pregovora u petak, Marjanović ohrabren

Radiosarajevo.ba
Nastavak pregovora u petak, Marjanović ohrabren

Pregovori Vlade kantona Sarajevo i sindikata obrazovanja bi se trebali nastaviti krajem ove sedmice, tačnije u petak 30. maja 2013, doznaje portal Radiosarajevo.ba.

Naime, nakon neformalnog sastanka s predsjednikom Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine Selvedinom Šatorovićem, održanog 27. maja ove godine, premijer Kantona Suad Zeljković je pozvao predstavnike sindikata i pregovarački tim Vlade na zajednički sastanak sa temom „cijena rada za 2013.“.

Poziv na sastanak možete pogledati na ovom LINKU.

Iz nezvaničnih izvora se saznaje da je upravo prof. dr Damir Marjanović, ministar za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo bio jedan od najjačih zagovornika da se ovi razgovori nastave, iako je prošle sedmice, nakon protesta koje je orginiziralo vodstvo sindikata, dao neopozivu ostavku na tu funkciju.

"Svakako da se svim srcem zalažem za nastavak razgovora jer se najbolja rješenja mogu postići isključivo za stolom i to kroz intenzivni dijalog. Nastavak razgovora nikada nije bio upitan, što pokazuje i ovaj poziv premijera, i siguran sam da će dogovor biti brzo postignut", navodi Marjanović.

Na pitanje da li ovaj njegov angažman oko nastavka razgovora, posebno ako rezultira pozitivnim dogovorom, kao i učešće na sjednicama Vlade i Skupštine znače da povlači svoju ostavku Marjanović je bio isključiv: "Moja ostavka je konačna i neće biti povučena! Neka vas ne čudi moj angažman, sve dok me skupština ne razrješi, ja svoj posao raditi uobičajenom dinamikom!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak