Nastavak kampanje "Uči gdje stigneš"

Radiosarajevo.ba
Nastavak kampanje "Uči gdje stigneš"

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Asocijacije XY, danas će u Zenici, a sutra u Tuzli biti nastavljena javna kampanja "Uči gdje stigneš", tokom koje će se učesnicima ove edukativne akcije obratiti predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH i Asocijacije XY.

Na lokacijama u Zenici i Tuzli bit će postavljena improvizovana, interaktivna učionica u kojoj će se govoriti o zdravim stilovima života, a predviđene su i druge promotivne aktivnosti kojima će se srednjoškolcima i gostima slati "zdrave" poruke.

Svi učesnici imat će priliku, kako je najavljeno, da se upoznaju o psihoaktivnim supstancama te posljedicama i rizicima koje prozrokuje njihova upotreba.

Javna kampanja "Uči gdje stigneš“ koja se provodi u okviru realizacije "Akcionog plana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga u Federaciji Bosne i Hercegovine“ započela je početkom aprila 2012. u Sarajevu, a nastavila u Mostaru i Bihaću.

Također, ova kampanja uključuje i sveobuhvatnu medijsku promociju na području Federacije BiH te distribuciju informativno-edukativnog materijala.

Asocijacija XY zajedno s Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, ovom kampanjom želi skrenuti pažnju mladima, kao i široj populaciji, na krucijalnu ulogu promocije zdravlja kao osnovnog polazišta za zdravo djetinjstvo, adolescenciju i sveukupan razvoj jedne individue.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak